Carrie Fisher: A hercegnő naplója
2018. december 04. írta: Lulma

Carrie Fisher: A hercegnő naplója

Igazából én elég későn, huszonnégy évesen néztem végig a Star Wars filmeket. De így is azt mondhatom, hogy tetszettek. Még az évente megjelenő új részeket is követem azóta. Nem mondanám magam rajongónak, de már legalább látom, miért olyan nagy kultusz ez.

A Star Wars sorozatban többségében férfi szereplőkkel találkozunk. Vagy droidokkal és egyéb szőrös/nyálkás/fura külsejű/mackószerű lényekkel. Női szereplőből igen kevés van. Épp ezért lehetett izgalmas női szemmel belelátni ebbe az egészbe. Egyszem nőként ott lenni a forgatásokon, szinte valódi hercegnőként létezni a sok férfi közt. Carrie Fisher nem csak Leia hercegnőként tündökölt, hanem civilként is felkeltette az emberek érdeklődését. És ő ezt szinte fel sem fogta.

A hercegnő naplója Carrie Fisher önéletrajza. A legapróbb részletekkel fűszerezve mutatja be, hogy miként indult pályafutása bizonytalan pályakezdő színésznőként odáig, hogy magabiztos. sikeres nővé érett és személye eggyé olvadt az általa megformált hercegnőével.

Mivel Fisher neve szinte tényleg csak a Star Warshoz köthető és a többi szerepe mellékesnek mondható, azt vártam a könyvtől, hogy bepillantást enged a film világába, a forgatásokba, szót ejt színésztársairól. Összességében nem teljesen azt kaptam, amire számítottam. A hercegnő naplójának nagy része Carrie Fisher és a Han Solo-t alakító Harison Ford kapcsolatáról szól. Az ő párosuk erős és sokak által kedvelt a filmvásznon is. Számomra újdonság volt, hogy ők az életben is viszonyt folytattak. Ford akkor már a harmincas éveiben járó házasember volt, Fisher pedig fiatalabb, még útját kereső lány. Szerelme eleinte inkább plátói volt Harrison felé, de végül szeretők lettek. Egyéjszakás kalandjaik hosszabb ideig tartottak. A "másik nő" szerepében tetszelgő Carrie érzései, szomorúsága átjárja a könyvet. Ez el is viszi a sztorit. A Luke Skywalkert alakító Mike Hamill-lel való munkakapcsolatáról vagy a többi szereplőről szinte alig olvashatunk.

A Csillagok Háborúja rajongóknak, Carrie Fisher követőinek és azoknak, akik csak egy női önéletrajzi kötetet szeretnének olvasni, ajánlom ezt a naplót. Nekem nem lett a kedvencem, de egyszer érdekes volt. Számos humoros anekdota volt benne, ami megnevettetett olvasás közben. Megszínezték a kissé keserű alaphangot.

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr4014425616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása