Harry Potter - Utazás a mágia történetében
2018. július 31. írta: Lulma

Harry Potter - Utazás a mágia történetében

Július 31-én írom ezt a bejegyzést - Harry Potter és J.K. Rowling születésnapján. Isten éltesse őket! Maga a könyv pedig a Harry Potter és a bölcsek köve megjelenésének 20. évfordulójára készült. Tökéletes választásnak érzem a mai napra!

Pár szóban arról, hogy jutottam hozzá ehhez a csodálatos kiadáshoz. Elbúcsúztak a három éves bölcsiseim, óvodába készülnek. A szülők köszönetképpen ajándékokkal kedveskedtek nekünk, kisgyermeknevelőknek. Talán a legszemélyesebb és legjobb ajándék számomra ez a könyv volt a sok bonbon és virág mellett. (Természetesen azoknak is nagyon örülök.) Egy szülőpár valószínűleg egy ideje már észrevette a tetoválásomat (halál ereklyéi a jobb csuklómon) és úgy döntöttek ebben az irányban gondolkoznak egy kis meglepetéssel. Nagyon eltalálták. (Utóbb kiderült, hogy az apuka az Animus Kiadó munkatársa és részt is vett a könyv szerkesztésében - ettől még értékesebbnek tartom a saját példányomat.)

Az Utazás a mágia történetében egyfajta kiegészítő kötet a rajongók számára. Nagyon szimpatikus, hogy szinte kétnyelvű a könyv, ugyanis J.K.Rowling korábbi kéziratait, jegyzeteit is tartalmazza, amit nem fordítottak le. Ezt én teljesen korrektnek érzem. Számos félmondat, szóvicc előbukkan ezekben a kis feljegyzésekben, amiknek nem biztos, hogy más nyelven átjönne a hangulata, értelme. Érdekességeket olvashatunk az egyes könyvekről, filmekről. Tetszettek a Rowling által készített korai illusztrációk - az, hogy ő a regény írása közben hogyan vizualizálta a karaktereket, a Roxfort alaprajzát vagy például a Teszlek Süveget és annak feladatát is.Emellett Jim Kay illusztrációi teszik gyönyörűvé ezt a kötetet. Ha jól tudom, ő készített rajzokat az illusztrált Harry Potter kiadásokhoz is. Bár én azokat nem szereztem be, így végül mégis kaptam egy kis ízelítőt a munkájából. 

Ami nekem nem jött be, azok a "Csináld magad" részei a könyvnek. Nagyon gyerekes volt és nálam nem illett össze azzal a képpel, hogy ez a kiadás a sorozat 20. évfordulójára született, főként olyan fanoknak, akik már minimum a húszas éveik közepén járnak és együtt nőttek fel Harryékkel. Persze annak örülök, hogy még ma is annyira jónak tartják a gyerekek és aktuálisnak, hogy újabb és újabb generációk kezdik el olvasni az első részt, majd fellelkesedve beszerzik ezt a különkiadást is.

Igényes és nagyon tetszetős lett ez a kötet. Boldog vagyok, hogy a polcomon láthatom. Számomra abszolút visszacsempészte azt a jellegzetes "harrypotteres" hangulatot - a könyv olvasása közben folyamatosan a film zenéjét dúdoltam. Meg most is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr8614153407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása