Lauren Graham: Egy nap talán
2017. december 19. írta: Lulma

Lauren Graham: Egy nap talán

Lauren Graham neve inkább színésznőként lehet ismert, írónőként kevésbé. Az Egy nap talánt én is azért kaptam fel a könyvtárban, mert szemet szúrt hogy hé, nem ő játszotta a Szívek szállodájában az anyát? Ja, de! Amúgy máig az egyik legzseniálisabb sorozat, bármikor újra tudom nézni. Szóval kiderült, hogy Lauren írt egy könyvet is. Nagyjából magáról, vagy legalábbis egy hasonló karakterű nőről...

Lauren ​Graham, a Szívek szállodája és a Vásott szülők rajongott sztárja szellemes, elbűvölő, humorosan szívhez szóló bemutatkozó regényt írt egy kezdő színésznőről, aki New Yorkban igyekszik előrelépni a pályáján, miközben ép elméjét is szeretné megőrizni. Az Egy nap talán reményekről és álmokról szól, arról, hogy milyen fiatalnak lenni a nagyvárosban, s valamire mélységesen, őrülten, elkeseredetten vágyakozni. Arról szól, hogyan talál rá egy fiatal színésznő a szerelemre, hogyan találja meg önmagát, s ami New Yorkban talán mindennél nehezebb: hogyan talál színészi munkát magának.

Adott egy fiatal színésznőjelölt, aki kétségbeesetten kutat munka után New York-ban. Álma, hogy híres, elismert sztár legyen, ám egyelőre csak reklámokban kap szerepet, illetve pincérkedik, több-kevesebb sikerrel. Azonban hisz benne, hogy a kitartása eljuttatja a céljához.

Az egész karaktert egy az egyben úgy képzeltem el, mint Loreleit a Szívek szállodájában. Külsőleg teljesen olyan, de a jellemvonásai is azért ott vannak. Szeleburdi, humoros nő. Jelen esetben a Franny névre hallgat és egy jó adag szerencsétlenséggel is meg van áldva. Csetlik-botlik, kicsit elveszett érzést kelt a hatalmas New York-ban. Azonban a bénázás mellé társul egy csipetnyi báj is, és ez az, amivel valahogy mindig kihúzza magát a sikertelen helyzetekből, illetve a nem kívánatos pasik keze közül.

Nem adott sokat ez a kötet és csakis a Szívek szállodája iránti rajongásom miatt tartottam ki a végéig. Egyszer el lehetett olvasni. Aranyos kis sztori volt azért. Kifejezetten tetszettek Franny határidőnaplós bejegyzései. Azt hiszem, ezeket a lapszéli jegyzeteket olvasgatva sokan magunkra ismerhettünk.

Ha épp egy könnyed olvasmányra vágysz vagy csak kíváncsi vagy, milyen íróként a kedvelt színésznő, ajánlom a kötetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr4113511045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása