Papp Diána: Bodza Bisztró
2017. november 02. írta: Lulma

Papp Diána: Bodza Bisztró

Életem második Papp Diána könyve. Nagyon tetszett! Két napig folyamatosan az útitársam volt a buszon, metrón, munkahelyen. Élveztem Petra kalandjait és időnként jókat mosolyogtam a vidéki élet szépségein.

A húszéves budapesti fiatalok bulikkal teli életét élő harmincas ügyfélszolgálati csoportvezető, Kulcsár Petra váratlanul egy kis bükki faluban találja magát: egy lerobbant éttermet örökölt rég nem látott apjától. A lány szíve szerint túladna rajta, de miközben ügyeket intézni jár a faluba, megismerkedik az apja szívéhez közel álló emberekkel, akikkel hamarosan barátságot köt; és nem csak az elvesztett édesapjáról alkotott kép tisztul benne, de a fontossági sorrend is helyreáll az életében. Az eleinte sokkoló helyzet szépen lassan megoldást hoz Petra gondjaira, élete elvarratlan szálai sem maradnak elvarratlanok, sőt a szerelem sem várat magára sokáig. – Papp Diána, a Szerdán habcsók után ismét egy fiatal nő nehéz választásairól írt könyvet, amelyből természetesen a megszokott receptek sem hiányozhatnak. A Bodza Bisztró hangos lesz a nevetéstől, túlcsordul a szerelemtől és árad belőle a gasztronómia iránti szenvedély.

Adott egy lány, aki nagy lehetőséget kap, megörökli apja éttermét. Persze, először furcsa az egész, nem az ő világa a kis vidéki vendéglő. Tele van giccses régiségekkel, a hely neve sem túl bizalomgerjesztő... Na meg aztán nem is szeretné feladni a sikeres városi létet a falusi porfészekért. Szerencsére egy-két személy, illetve maga a hely varázsa hamarosan megváltoztatja Petra véleményét.

Kellemes, könnyed olvasmány volt. Kis románc, finom ételek, bolhapiac, garázsvásár, forralt bor, spontán bulik és vacsorák - igazán változatos események tarkították a történetet, bele tudtam élni magam.

Személy szerint simán el tudom képzelni, hogy egy ilyen kis vidéki bisztró így felfusson. Petra példája jó erre. Egy-két programmal, kisebb rendezvényekkel könnyen oda lehet csalogatni bárkit. Az biztos, hogy ha létezne, már utaznék is, hogy megkóstolhassam Pali főztjét a Bodza Bisztróban és részt vegyek valamelyik esti mulatságon!

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr6113147286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása