Dan Brown: Digitális erőd
2017. április 30. írta: Lulma

Dan Brown: Digitális erőd

Azt hiszem, végére értem az eddig megjelent Dan Brown regényeknek. Imádom, ahogy ez a pasi ír. Valójában minden kötete ugyanarra a sémára épül, mégis mindegyiknek van egy olyan sztorija, különlegessége, ami miatt a végére letehetetlenné válik. Ezúttal nem a megszokott Robert Langdon sorozat került a kezembe, hanem egy másik hőse volt a történetnek. Míg a Langdonos kötetekben egy férfi volt az agytröszt és egy nő segítette, most épp fordítva éreztem. A Digitális erődben szintén volt egy párosunk, de most a gyengébbik nemnél éreztem jobban az erőt. De miről is szól tulajdonképpen ez a könyv?

"Amikor az NSA verhetetlen kódfejtő gépe találkozik egy rejtélyes algoritmussal, amelyet nem tud feltörni, az ügynökség riasztja vezető kriptográfusát, S. Fletchert. A ragyogó eszű és gyönyörű matematikusnő olyan felfedezésre jut, ami pánikot kelt a hatalom köreiben. Az NSA-t túszul ejtették… de nem fegyverekkel vagy bombákkal, hanem egy zseniálisan összetett kóddal, amely a parancs kiadásakor megbénítja az USA hírszerzését. S. Fletcher harcba indul a titkolózás és a hazugság áradatával szemben, hogy megmentse az ügynökséget, amelyben hisz. Miután mindenfelől árulás veszi körül, már nemcsak a hazájáért küzd, hanem a puszta életéért, majd végül annak a férfinak az életéért is, akit szeret…"

Azt szeretem Dan Brown regényeiben, hogy laikusként olvasva is teljesen bele tudom élni magam az adott helyzetekbe és úgy érzem, értem mi történik, végig tudom izgulni az egész nyomozást, legyen szó az illuminátusokról, a NASA-ról, Da Vinciről, vagy jelen esetben az NSA-ról. Végül is ez a jó könyv lényege, nem? Az, hogy ugyanúgy élvezze mindenki, függetlenül attól, hogy kicsoda és mi a szakterülete. Nekem gőzöm sincs a kriptográfiáról vagy a matematikusok munkájáról, mégis úgy tudom élvezni ezeket a könyveket, mintha csak napi szinten ezekkel a dolgokkal foglalkoznék. Talán ebben rejlik Dan Brown sikere.

Tetszett ez a kötete is. Jó volt a témaválasztás és ahogy az a szerzőre jellemző, tele volt fordulatokkal és rejtélyekkel. Nem lett a kedvencem tőle, de nem is volt olyan vészesen rossz, ahogy sokan vélekednek róla. Ha még nem olvastál Dan Brown-t, mondjuk ne ezzel kezdd. Ajánlom inkább a jól bevált A Da Vinci-kódot vagy például A megtévesztés fokát. Viasz nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr2512469333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása