Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek
2020. január 24. írta: Lulma

Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek

Mindenki a saját sorsa könyvét írja

Új kedvenc, igazán lélekmelengető könyv.

Veronica Henry könyvesboltja egy olyan "must visit" hely, amit minden könyvmoly tényleg szívesen látogatna időnként. Egy könyvesbolt, ahol csupa szeretet vesz körül és kedves arcok. Ahol barátságok vagy akár szerelmek is szövődhetnek. A helyszín pedig egy bájos kisváros, ahol végül összefutnak a szálak.

A Könyvesbolti szerelmek többet nyújtott, mint vártam tőle. Adott egy kedves, ódon boltocska, aminek meghal a tulajdonosa. A céget pedig lánya, Emilia veszi át. Emilia a bolton kívül örökölte apja könyvszeretetét is, így minden erejével azon van, hogy felvirágoztassa a kis üzletet és ne kelljen adósságok miatt eladnia az ingatlant. A regény egyszerre írja le az ő küzdelmeit az üzleti életben, valamint az apró történéseket a városkában és a könyvesbolt vásárlóinak egy-egy életeseményébe is bepillanthatunk.

Megismerjük például a bájos szakácsnőt, Thomasinát, aki nem meri megszólítani a sajtkészítő Jemet. Bea-t, aki imádja kislányát, mégis többre vágyis az anyaságnál. Jackson-t, aki öntelt stílusa mögé rejtőzik, ám legbelül csak arra vágyik, hogy exneje visszafogadja őt. Végül pedig Alice-t, akinek az esküvőjén valamilyen módon szinte minden szereplő részt vesz, ám koránt sem biztos, hogy a megfelelő férfihez készül feleségül menni. Eközben pedig maga Emilia is szerelmes lesz...

A szövevényes kapcsolatokat valahogyan kibogozza az összefogás. Együtt dolgoznak a könyvesbolt újranyitásán, az eredeti tulajdonos elvesztésének feldolgozásán és közben a saját problémáikon is a karakterek.

Izgalmas, olvasmányos, bájos kis kötetről van szó, néhány kiváló könyvajánlóval megfűszerezve. Imádtam olvasni és már előre sajnálom, hogy hamarosan vissza kell vinnem a könyvtárba. Remélem, a következő kikölcsönzőjének is legalább ilyen kellemes pillanatokat ad majd ez a történet.

Hiszen egy város könyvesbolt nélkül: szív nélküli város.

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr7815424884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása