Osvald Ajna: Aura I. - A láthatón túl
2017. április 17. írta: Lulma

Osvald Ajna: Aura I. - A láthatón túl

Április elején csöngetett a postás és egy nagyon szép, pasztell színekben pompázó könyvet hozott, aminek a borítóján többek között fekete tollak és egy picike, de annál aranyosabb kutyus is helyet kapott. Ez a könyv nem volt más, mint Osvald Ajna első regénye, ami egyben egy sorozat első kötete is. Az Aura sorozat egy lányról, Hannáról, illetve az ő kis kedvencéről, Auráról szól. A különlegessége pedig az, hogy az emberekén kívül a kutya szemszögébe, gondolataiba is beleláthatunk, ami nagyon humorossá és bájossá teszi az egész történetet.

Mit lennél hajlandó feladni a szerelemért? Hanna, a 25 éves érdi lány mindent odadob. Imádott karrierjét, szerető családját, gyerekkori barátait. Átutazza a fél világot, hogy kedvesével lehessen. Hátrahagy mindent, kivéve egyvalamit: Aurát, hűséges, tűzrőlpattant yorkshire terrierjét, akinek hála az is elénk tárul, hogy milyen a világ kutyaszemmel. Az ambiciózus páros fel van rá készülve, hogy nem lesz könnyű új életet kezdeniük a nyüzsgő New York szívében, de ami valóban vár rájuk, az minden képzeletüket felülmúlja.

Az események pörgő láncolata életveszélyes kalandokba sodorja őket, ahol összemosódnak a szerepek. Ki az igaz szerelem, ki a barát és ki az ellenség? Hanna képes lesz hűnek maradni szerelméhez vagy a végzet az arrogáns, titokzatos, ámde észvesztően jóképű olasz üzletember karjaiba sodorja? És legfőképpen, hű tud-e maradni Hanna önmagához az emberpróbáló fordulatok között? Ha meg akar küzdeni a jövőjéért, előbb szembe kell néznie múltja kísértő titkával.

Ahogy a fülszöveg is írja, Hanna a biztonságot nyújtó érdi otthonából párjával, Róberttel New Yorkba költözik. Természetesen hű társa, Aura elkíséri. Hanna eleinte nehezen boldogul az új világban, nem találja a helyét, ráadásul Robi sem a legsegítőkészebb férfi... Igazából a cselekmény számos pontján nem is értettem, mit keresnek ők egymás mellett, de hát ilyenek a kapcsolatok, vannak nehezebb és könnyebb szakaszai is. Robi eléggé karrierista. Kevés időt szán Hannára és Aurát is épp, hogy csak elviseli - de a szíve mélyén talán még vannak érzelmek és a sorozat folytatásában még akár döntő fordulatot is vehet Hannával való kapcsolata. Ha ugyan Hanna akarja ezt, ugyanis a a szőke szépség nem nézi tétlenül, hogy így elhanyagolják, talán másnál keres vigaszt. Az biztos, hogy számos izgalmat tartogat a könyv szerelmi téren. Emellett egy kis rejtély, nyomozás és némi kaland is megfűszerezi a cselekményt.

Érdekesnek tartottam a váltogatott szemszögeket, melyekből Aura kutya-gondolatait élveztem leginkább. Jópofa belegondolni, hogy talán a házi kedvencünk többet is ért az életünkből, mint gondolnánk és megvan rólunk a véleménye. Megmosolyogtattak a kutyás részek. Remélem, a további kötetek is hasonló felépítésűek lesznek. Ajánlom azoknak, akik szeretik a könnyed, romantikus sztorikat, illetve a kutyákat minden mennyiségben. Nem fogják megbánni.

Az volt a benyomásom, hogy A láthatón túl, amely a könyvsorozat első része, egyelőre még csak elkezdett felépíteni egy világot. Megismertem a szereplőket, már történt egy-két esemény, ami kíváncsivá tett a folytatással kapcsolatban, de még nem indult be úgy igazán a történet. Éppen ezért kíváncsian várom a nyáron megjelenő második kötetet és további sok sikert kívánok az írónőnek!

Ui.: Remélem, Aura nem bánná, hogy cicás könyvjelzőt használtam. :)

img_20170417_124818.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr6712431951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása