Charity Norman: Zuhanás
2017. január 25. írta: Lulma

Charity Norman: Zuhanás

Már rég olvastam egy jó kis izgalmas történetet, ezért a legutóbbi könyvtárazásom alkalmával a krimi szekció felé vettem az irányt. Nézegettem a címeket, olvasgattam a fülszövegeket, végül pedig Charity Norman művénél kötöttem ki. Azt hiszem, legközelebb ismét visszatérek a szerzőhöz, elsőre nagyon bejött.

Helikopter zúgásának hangja veri fel az éjszakát. Egy ötéves kisfiút szállítanak kórházba életveszélyes sérüléssel, miután kiesett a házuk teraszáról. Hogyan történhetett? És miért indít vizsgálatot a gyerekvédelmi hatóság? Hiszen a McNamara család irigylésre méltó boldogságban él, vagy nem?
Az anya, Martha McNamara látta azt a néhány félelmetes másodpercet, amely a tragédiához vezetett. Ám ő hallgat. Vajon kit és miért próbál védeni a némaságával? Lehet az elhallgatás becsületesebb, mint az őszinteség?
A legutolsó lapok hozzák csak el a katartikus feloldását ennek a mélyen emberi, elgondolkodtató regénynek. Charity Norman írónőt egyre többen nevezik Jodi Picoult méltó vetélytársának.

Adott egy öt tagú család: anya, apa, két kisfiú (ikrek) és egy kamasz lány. Menekülnek az angliai életükből, a problémáik elől, majd egy jobb kezdet reményében Új-Zélandon kötnek ki. Mesébe illő táj (nem titok, hogy a szülők kedvelik A Gyűrűk Urát), munkalehetőség, neves iskolák - minden adva van, amire csak szükségük lehet. Sajnos a költözés velejárója, hogy maguk mögött kell hagyniuk a szeretteiket, barátaikat és új kapcsolatokat kell kialakítaniuk, miközben beilleszkednek az új környezetbe. Ki-ki boldogul a maga módján. Kínos vacsora a szomszéddal, erőltetett flörtök a helybéli fiúkkal, mindenki próbálkozik, ahogy tud. Talán még a két kisfiú van a legjobb helyzetben, mert ők ott vannak egymásnak, illetve gyerekként könnyebben nyitnak mások felé. Akad azonban egy családtag, aki nehezen fogadja el a változásokat. A többi ikres történettel szemben itt nem csupán maguk az ikrek kerülnek reflektorfénybe, hanem a harmadik testvér is nagy szerepet kap. Sacha épp bizonytalan tinédzser éveit éli, keresi önmagát, kétségek közt őrlődik. Ott kellett hagynia a fiúját, ráadásul az új osztálytársai nem olyanok, mint a régiek.

Egy éjszaka aztán Finn, az egyik iker lezuhan az erkélyről. Innentől két szálon fut a cselekmény. Egyrészt izgulhatunk az életveszélyes állapotban lévő gyermekért, másrészt pedig apránként képet kapunk arról, hogy miként fajultak idáig az események, mit látott aznap éjjel az édesanya, illetve mennyire feddhetetlen valójában a külvilág számára tökéletesnek láttatott nagycsalád.

Kezdetben azt gondoltam, hogy hasonló lesz ez a regény, mint a Fagyos ikrek, de végül egy teljesen más sztori kerekedett ki belőle. Inkább a kamaszlány került középpontba, az ő útkeresését, eltévelyedéseit, illetve édesanyjával vívott harcait ismerhetjük meg a kötet folyamán. Alkohol és drogfüggőség, gyermekvédelem, családi és baráti összetartás - izgalmas témákat boncolgat a könyv.

Kellemes csalódás volt számomra ez a regény, megleptek a fejleményei. Végig izgultam és alig bírtam letenni, szinte egyhuzamban olvastam végig. Ha szereted a meghökkentő krimiket, mindenképp olvasd el!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr1612155977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZsófiBea 2017.02.12. 23:27:34

Nekem is tetszett ez a könyv, a Zuhanást még nem olvastam, de most gyorsan meg is néztem, és örömmel láttam, hogy megvan a könyvtárnak.:) Bea
süti beállítások módosítása