Sejal Badani: A mesemondó titka
2020. február 09. írta: Lulma

Sejal Badani: A mesemondó titka

A februárt gyönyörű történettel indítottam. Megrázó, mégis csodálatos kötet Sejal Badani írása. Még napokkal az olvasás után is kavarognak a fejemben a gondolatok róla. És vágyat érzek, hogy meglátogassam a kis indiai települést, ahol a cselekmény játszódik.

A regény kezdetén Jaya szemszögét látjuk. Harmadik vetélése után úgy tűnik, házassága is véget ér. Jaya nem képes feldolgozni a veszteségeket, úgy érzi, férje sem támogatja és családja sem nyújt neki vigaszt. Ekkor édesanyja levelet kap szülőhazájából, Indiából. Haldokló édesapja kéri, hogy még egyszer utoljára látogassa meg, annyi év eltelte után. Jaya anyja nemet mond az utazásra, ám a lány úgy dönt, útnak indul. Megnyugvást keres a saját életében történt tragédiák után, keresi önmagát és szeretné megfejteni a szüleit övező titkot is. Kíváncsi, vajon édesanyja miért állítja, hogy hiba lenne visszatérni szülőföldjére. Vajon milyen múlttal, titkokkal rendelkezik családja?

Indiába érve Jayát Ravi, a család idős szolgálója fogadja. Hamarosan támasza, barátja lesz a nőnek és elkezdi elmesélni Jaya nagymamájának, Amísának történetét. Apránként helyére kerülnek a kirakós darabjai. Egy csodálatos nő, egy mesemondó élete tárul elénk. A kis részletek által összeáll a kép. Kiderül, miért lett Jaya édesanyja zárkózott, rideg természetű és miért utasítja el Indiához fűződő kapcsolatát.

A két szálon - múltban és jelenben - futó történet alatt Jaya is kibékül az életében történt eseményekkel. Elkezdi feldolgozni a vetélések okozta fájdalmat. Eközben megismeri ennek az egzotikus országnak a kultúráját. Részt vesz a mindennapokban, a hagyományos eseményeken, ünnepeken. Belátja, hogy van az ő sorsánál rosszabb is, például a szívszorító árvaházlátogatás kapcsán. A történet végén pedig összefonódik a múlt és a jelen - a múltban történtek hatással vannak a jelenbeli folyamatokra is.

Sejal Badani írása egyszerre volt érzelmekben gazdag, olvasmányos, mesékkel átszőtt és egyszerűen letehetetlen.  Csodálatos mese a szerelemről, sorsról, önmegvalósításról. Remélem, lesz még alkalmam tőle olvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr8415465932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása