Winter Book Tag
2016. február 28. írta: Lulma

Winter Book Tag

Jelenleg két könyvet olvasok. Egyik Jane Austen-tól Büszkeség és balítélet, a másik pedig Kleinheincz Csillától az Ólomerdő. Úgy néz ki, az utóbbit fogom előbb befejezni, de addig sem szeretném elhanyagolni az oldalt. Még egy nap, és vége a télnek. Talán méltó búcsúzás ettől a fagyos évszaktól a Winter Book Tag, amit ITT találtam.

  1. Melyik könyv elég vidám és édes, hogy felmelegítse a szívedet?

Amin szinte végig nevettem, az Vaszary János: Kaland a vörös hajú lánnyal című könyve. Már számos alkalommal újraolvastam. Lehet, hogy tavasszal újra sort kerítek rá, kezd hiányozni!

  1. Melyik a kedvenc fehér borítós könyved?

Jerome Coctoo könyvei általában fehér borítósok. Mindegyiket imádom.

  1. Ülsz egy szép, kényelmes székben, kezeslábas van rajtad és friss forró csokit iszol, de milyen "szörnyet" olvasol éppen?

Ezt hogy kell érteni? Mit olvasok éppen? A válaszom a bevezetőben olvasható. Vagy egy negatív hős kell? Hát, Jorg, a Tövisek Hercege eléggé antihős, igazi szörnyeteg!

  1. Elkezdett havazni, és eldöntöd, hogy hócsatázni fogsz. Melyik könyvkaraktert hívnád ki a harcra?

Bárkit a Harry Potterből! Főleg az ikreket :) És a hógolyózás helyszíne a Roxfort birtoka lenne, Hagrid kunyhója körül :)

  1. Elkezd kialudni a tűz a kandallóban. Melyik könyv utolsó fejezetét áldozod fel, hogy kitépd és a tűzbe vesd?

Nehéz kérdés. Nem szívesen dobok ki könyvet. Ha nem is tetszik, akkor is inkább eladom vagy elajándékozom. Van néhány egyszer olvasós romantikus könyvem, amik tényleg csak ideig-óráig jöttek jól, de még azokat sem vetném tűzre. Amit legutóbb tényleg kidobtam, az David Osborn-tól a Vadászidény volt. Egyébként nagyon izgalmas regény, de már olyan régi volt, hogy szétesett az egész, aztán mikor elkezdtem összerakni, észrevettem, hogy hiányzik az első száz oldala.

  1. Melyik könyvet szereted annyira, hogy elajándékozd valakinek idén Karácsonyra, mert ő még nem olvasta és szeretnéd, ha elkezdené?

Akkor ajándékoznám el, ha nekem nem tetszene, de úgy gondolnám, hogy másnak esetleg igen. (Persze nem úgy, hogy „na, neked jó lesz”, hanem ha az illetőt ismerve tényleg jó ajándék lenne neki.) Más esetben inkább megvenném neki az adott könyvet egy szép, új példányban. A saját agyonolvasott példányommal csak nem szúrnám ki valaki szemét. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr318427108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása