Erica Bauermeister: Ízek ÉLETRE-HALÁLRA
2015. augusztus 05. írta: Lulma

Erica Bauermeister: Ízek ÉLETRE-HALÁLRA

„Az emlékek olyanok, mint az ételek, amiket megeszel. A részeddé válnak, akár emlékszel rájuk később, akár nem.”

Már épp kifelé tartottam a könyvtárból, mikor megpillantottam. Hívogató borítójú, kellemes együtt töltött órákat ígérő könyv. Egy szerelem kezdete…

A szép külső belül sem okozott csalódást. Gyönyörű, lélekemelő mondatok, melengető, körbeölelő, illatok, ízek, emberi sorsok tárultak elém.

A történet középpontjában, a szálakat szövögető, tündérkeresztanya típusú Lillian áll, aki egy kis éttermet vezet. Nem hisz a receptekben, az ételeket érzésből, szívvel-lélekkel készíti. Tudja, kinek mit készítsen, kinek mi esne jól. Hogy átadja ezt a tudást másoknak, egy főzőtanfolyamot indít. Egy olyat, amire én is nagyon szívesen elmennék minden hónap egyik hétfő estéjén…

Az aktuális tanfolyamon részt vesz a sok mindent megélt Isabelle, Claire, egy családanya, aki szeretne egy kicsit magával is foglalkozni, újra megtalálni a nőt az anya és a feleség szerep mellett. Itt van Tom is, aki gyászolja elhunyt kedvesét, Antonia, akihez közel áll a konyha, hiszen konyhatervező, valamint egy kedves házaspár, Clark és Helen, akiknek házassága több titkot rejt, mint gondolnánk. A többieknél jóval fiatalabb Chloe azért jön, hogy erőt merítsen és elinduljon a felnőtté válás útján, Ian pedig főzni tanulna, de talán a szerelem is rátalál.

Erica Beuermeister regényében megismerhetjük ennek a nyolc embernek az életét, miközben fantasztikus ételekről olvashatunk. Olvasás közben többször felálltam valami finomságot készíteni, annyira összefutott a nyál a számban egy-egy receptnél. Lillian tanfolyamán azonban nem csak főzni tanul az ember, az életre is olyan receptet kap, ami mindent megváltoztat…

Annyira szép ez a könyv, annyira megszerettem, hogy már csak ilyen kis betűkkel írom le az egyetlen hiányosságot: Lillianról, aki szépen elrendezte mindenkinek az életét, a gyerekkorán kívül szinte semmit sem árult el a szerző. Az ő életútját ki fogja egyengetni?borito-izek.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr677684536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Ann 2015.08.07. 07:30:42

Tetszett az ajánlód. Egyszer én is olvastam egy hasonló történetet, ahol egy nő rendbe teszi a körülötte levők életét. Azt hiszem, hogy az sorozat volt, és végül a nő élete is sínre került. Hátha ennek is lesz folytatása :)
Én ma kitöltöttem egy könyves taget. A végé megjelöltelek, és ha van kedved, kitölthetnéd.

Lulma 2015.08.07. 10:29:26

Örülök, hogy tetszett! Jó lenne, ha lenne ennek is folytatása.. azt tudom, hogy az írónőnek van egy másik könyve is, ami hasonló stílusú. A mai napot a Velencei-tónál töltöm, este mindenképp megnézem a book taget, köszönöm a jelölést! :)

Anna Ann 2015.08.07. 18:02:36

@Lulma: A Tedd meg magadért? Annak is nagyon szép a borítója :) Köszi, és jó pihenést!

Lulma 2015.08.10. 18:04:33

@Anna Ann: Igen. Képzeld, ma ismét bementem az Alexandrába és az volt az első, amit megpillantottam, 60%-kal leértékelve. Nem tudtam otthagyni :)
süti beállítások módosítása