Kjell Eriksson: Burundi hercegnője
2015. június 18. írta: Lulma

Kjell Eriksson: Burundi hercegnője

- karácsonyi hangulat nyáron

Az első svéd, ami kevésbé nyerte el a tetszésemet. Nem bántam meg, érdekes volt, ráadásul könyvheti, kedvezményes áru szerzemény.

Sajnos ahhoz képest, hogy milyen jó a fülszöveg (ebben a posztban megtalálható), a kivitelezés gyenge és unalmas. Hozzávágnak a kedves olvasóhoz egy marék svéd nevet, azt se tudtam az első 50 oldalon, hogy ki kicsoda, annyi szereplő volt. Az egyik egy bizonyos Haver nevű, akinél 20 oldalon át nem is értettem, hogy akkor ez most becenév vagy igazi név. Ami igazán bosszantó, hogy megy a sztori, gyilkosság karácsony előtt, és annyi múltbeli visszaemlékezés van, hogy a jelen eseményei valahogy elvesznek… Valójában az egész egy nagy kirakós, a múlt pillanataiból áll össze a kép. Ez nem lenne egy rossz megoldás, de annyi emlékkockát kapunk, hogy a végén már csak a zavarosban halászunk.

Tetszik, ami minden svéd kriminél megvan: a társadalmi problémák, az emberi sorsokba való betekintés a nyomozás közben. Az, hogy nem csak az áldozat családjával, hanem a rendőrök hátterével is megismerkedhetünk. És igen, még a legnagyobb gyilkosság közben/után is átjárja a történetet a gyömbéres sütemény illata és a svéd karácsonyi hangulat.1261428775svedkari.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr757555404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dodo. 2015.06.18. 22:03:04

Hmm... Érdekes. Bár, ha esetleg kölcsön kérem a könyvet, akkor max. Karácsonykor. Ehhez a könyvhöz kell a forralt bor. :)

Lulma 2015.06.19. 13:08:45

@dodo.: Igen, lehet, hogy hidegebb évszakban talán én is megpróbálnám újra, de egyelőre megkapta az "egyszer olvasható" címkét, mert tényleg nem volt meg benne az az izgalom, amit vártam. De ha téged megfogott akkor kölcsönadom szívesen :)
süti beállítások módosítása