Kádár Annamária: Mesepszichológia 2.
2015. május 24. írta: Lulma

Kádár Annamária: Mesepszichológia 2.

Útravaló kényes nevelési helyzetekhez

plmesepszichologia-2-web.jpgSzakembernek, szakmabelinek, szülőnek, gyerekkel foglalkozó bárkinek, akárkinek, mindenkinek nagyon-nagyon ajánlom. Legalább ez az egy szakkönyv legyen a polcán mindenkinek, akinek egy kis köze is van gyermekekhez.

Annyira jó… Közérthető és a legtipikusabb nevelési helyzetekhez, mindennapokban előforduló kérdésekhez mutat fantasztikusan jó megoldásokat, tippeket. Mindezt személyes anekdotákkal és mesékkel illusztrálva, így nem az a tipikus száraz szakzsargonnal dúsított ismeretterjesztő rémség, amitől néha még a legmotiváltabb szakember és leglelkesebb szülő is lefordul unalmában a székről. Ez bizony egy olvasmányos, szinte letehetetlen alkotás. Olyan témákat jár körbe, mint például a rettegett dackorszak, a kistestvér születése, félelmek, szorongások kezelése gyermekkorban vagy éppen a veszteségélmény, gyász feldolgozása.

Ezen kívül tartalmaz:

  • két zseniálisan igényes válogatást: téma, valamint korosztály szerinti ajánlót gyermekirodalmi művekből
  • 10 érzelmi intelligencia fejlesztő mesét is, melyek szintén nagyon kedves kis kortárs művek és kapcsolódnak egy-egy nevelési helyzethez.
  • gyönyörű illusztrációkat, Moldován Máriától

Kincs ez a könyv. Ha csak ezt kéne olvasnom, élmény lenne a vizsgára készülés :D

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr467488102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása