Három gyermekkönyvről röviden
2015. november 05. írta: Lulma

Három gyermekkönyvről röviden

Gyermekkönyvekről, mesekönyvekről még nem igazán írtam, ez inkább az általam sűrűn olvasott Könyvparfé asztala. Ma viszont épp jókor voltam könyvtárban: kétszáz forintért lehetett megvenni a könyvtár leselejtezett, használt könyveit. Miután öt könyvet kikölcsönöztem magamnak, megnéztem a kínálatot, hiszen ilyen akció mellett nem tudok csak úgy elsétálni, ha könyvekről van szó. Végül magamnak nem vettem semmit, ám választottam három nagyobb képeskönyvet, amiket a bölcsődei csoportomnak fogok ajándékozni. Kissé hiányos a könyvkészletünk, plusz a gyerekek már kívülről fújják az összeset. Remélem, örülni fognak az új szerzeményeknek:

Richard Scarry: Légi parádé Tesz-vesz Városban

Talán senkinek sem kell bemutatni a Tesz-vesz Város sorozatot, amelyből rajzfilm is készült. Ez egy nagy alakú könyv, amely vidám, színes képekkel mutat be különböző témákat. Elsősorban tehát a méret és az illusztráció miatt gondolom, hogy tetszene a bölcsiseknek. Ez a kötet a különböző légi járműveket, levegővel kapcsolatos szerkezeteket dolgozza fel. Úgy gondolom, hogy ha valaki otthonra veszi meg, egészen sokáig tudja használni, hiszen később, óvodás korban már a tartalom is megragadhatja a gyerekek figyelmét. Két-három éveseknek azonban a látványvilág és a szókincsbővítés miatt izgalmas.

Laurie Young: Jó reggelt! Jó éjszakát! – Simogatós könyv

Ez a könyv már teljes mértékben a legkisebb korosztályt célozza meg. Az illusztráció Melanie Mitchell munkája. Szerintem egy nagyon cuki, igényes lapozgató, ráadásul simogatós könyv! Minden oldalon más állatoknak kívánhatunk jó reggelt, majd jóéjszakát és az állatok bundáját meg is simogathatjuk. Különböző anyagokkal készítették el az állatok szőrét. A bárányé érdesebb, a kiscsibéé selymes, legvégül pedig ott van maga az ember is: Az alvó kisgyermek takaróját is megtapinthatjuk, kellemes polár anyagból készült. Tetszik, hogy a lapozgatást kicsit leporelló szerűen oldották meg. Sajnos a könyvtári múltja miatt kicsit már szét van simogatva, de azért még élvezhető.

Anne Mangan-Joanne Moss: Az elfeledett mackó – Simogatós könyv

A legcukibb!!! A borítóján az a szomorú kismackó… Imádom! A történet szerint Mackót eddigi kis gazdái ottfelejtik a régi házukban, mikor elköltöznek. Egy takarítónő találja meg, aki kimossa, majd felteszi a szárítókötélre. Ám a szél lefújja, így megkezdődik Mackó izgalmas utazása. Kutya szájától kezdve mókus odúján át egy új lakhely megtalálásáig vezetnek a kalandok. Közben minden oldalon megsimogathatjuk a szomorú medvécske piros bársony pulcsiját, hátha attól felvidul. Az egyetlen bajom a könyvvel, hogy csak ezt a bársonyos anyagot lehet megtapintani benne. Jobb lenne, ha itt is különböző anyagokat mutatnának be. Viszont a mese annyira aranyos, hogy feledteti ezt a kis hiányosságot.

Ezek voltak hát az „új” szerzemények, amelyeket mostantól a Csiga csoport tagjai valószínűleg tovább simogatnak, lapozgatnak, nézegetnek majd. Az biztos, hogy egy jó helyről jöttek ezek a könyvek, és egy újabb kedves, szuper helyre kerülnek. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr748053428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KönyvParfé 2015.11.05. 19:15:21

Ha tudnád, milyen jót nevettem a bejegyzésed elején! Képzeld, múlthéten én is könyvtárban voltam és szintén belebotlottam egy általad is említett 200 Ft-os könyvvásárba. (Valószínűleg az összes FSZEK könyvtár meg akar szabadulni a selejtes könyvektől, ez meg tök jó mód rá.) :) Naná, hogy szétnéztem és mit találtam? Richard Scarry: Tesz-vesz ABC! :D Megembereltem magam, csak ezt az egyet vettem meg. (Baromi nehézen fogtam vissza magam...) Szegény könyvnek leesett a borítója, celluxokkal ragacsoztam oda a gerinchez; képzelheted, hogy milyen sufni-tuning! De tudom, hogy ha otthagyom, megszakad a szívem!!! :) Itthon belelapoztam és jókat röhögtem egyik-másik mondaton. És még azt sem bántam, hogy firkás és hiányos néhány oldal. Mert aaaaaannyira szeretem! :) A másik két könyvről nem tudok nyilatkozni, de az tényleg biztos, hogy jó helyre kerültek. Hogy lehet ilyen cuki nevet adni egy csoportnak? Én is Csiga csoportba akarok járniiii! :)

Lulma 2015.11.05. 20:33:35

@KönyvParfé: Dejó! Akkor majd lesz hozzá ennivalóóóó :D Amúgy az írásaidat is szeretem, mert tök jó a stílusod, de úgy bírom, hogy így párosítod, ezzel is kiemelkedsz az egyszerű mezei könyves bloggerek közül :)
Amiket én választottam, nincsenek azért olyan rossz állapotban. Egy-két ragasztócsík rájuk fér, de szerencsére nincs belefirkálva. Előlem lehet,hogy elkapkodták a jó könyveket, mert a gyerekkönyveken kívül nem volt olyan, ami megfogott volna.
Csoportból meg van Szamóca, Katica, Maci, Süni, Pillangó... Választhatsz a cuki nevek közül :D

KönyvParfé 2015.11.05. 20:47:25

@Lulma: De aranyos vagy! Köszönöm. Pedig mindig azt érzem, hogy bőven lehetne fejlődni. A helyesírás meg sokszor katasztrofális, részben figyelmetlenségből adódik! Ha nem néznék át ketten, akkor a füled ketté állna a hibáktól. :)
Micsoda csoportnevek!!! Ezezezezezez!!!! Hallom, ahogy a kis hangjukon mondják, hogy Kacsicsa csopojt, meg Macsi csopojt. Annyira aranyosak.
süti beállítások módosítása