Limonádé
2015. február 14. írta: Lulma

Limonádé

A Csokoládéfutam felénél járok és már tudom, hogy erről nem fogok hosszan írni. Kellemes, szórakoztató történet, de ennyi. Nem egy nagy irodalmi alkotás. Viszont ez adta az ötletet erre a posztra. Igaz, még nincs nyár, ám mégis öt hűsítő limonádét ajánlok. Öt romantikus, light-os könyvet választottam:

  1. Az első lehet akkor a már említett Csokoládéfutam Dorothy Koomson-tól.
    Az alapsztori egyszerű: a lány rájön, hogy barátja iránt többet érez, mint barátság, és elkezdődik egy barátság extrákkal kapcsolat, aztán ezt átalakítják párkapcsolattá, aztán valószínűleg lesznek még bonyodalmak, mert a srác nem egy hűséges típus.. most itt tartok a könyvben.
    Tetszik, mert: a főszereplő, Amber mindenkit csokoládéfajtákhoz hasonlít és így jellemzi az embereket.
    Nem tetszik, mert: még nem értem a végére, de már most látom, hogy ehhez a témához túl hosszú ez a  könyv, rövidebben is le lehetett volna rendezni. De még adok neki egy esélyt, befejezem.
  2. Nem kellett messzire mennem, a polcomon akad még néhány ilyen könyv, pl. Kiss Angéla: London, csak oda c. regénye.
    Sztori: A lány változtatni akar az életén, talán egy szakítás miatt, ezért vesz egy jegyet Londonba, de nem is tud angolul, így viccesen csetlik-botlik az új életben. Persze happy end, új szerelem, nyelvtanulás, munka, stb mind rátalálnak :)
    Tetszik, mert: aranyos történet, elvileg még igaz is. Jó a stílusa az írónőnek, nekem átjöttek a nyelvi és egyéb poénok.
    Nem tetszik, mert: kicsit naiv a főszereplő, amúgy rendben van, a maga műfajában egész kellemes.
  3. Ismét saját polcról: Hülyewood (Amanda Goldberg és Ruthanna Khalighi Hopper írása).
    Sztori: Először nem emlékeztem a történetre, de meglestem a könyv hátsó borítóját és beugrott :D Szóval egy lány a főszereplő itt is, egész meglepően. A feladata, hogy rábeszélje a hírességeket, hogy az ő divattervezőjének ruháját viseljék az Oscaron.
    Tetszik, mert: egyedibb a cselekménye, mint a többi limonádénak, pörgős, igazi csajos könyv.
    Nem tetszik, mert: ööö nekem ez tetszett :)
  4. Papp Diána: Kerek perec - Régebben olvastam, de nincs saját példányom.
    Sztori: Az egyedülálló Dóri, aki manóvarrásból és jógaoktatásból él meg, tehát nem a pénzéért szeretjük, egyszer csak találkozik a Nagy Ő-vel, és belekezdenek egy... távkapcsolatba.
    Tetszik, mert: a vörösmarty téri karácsonyi vásárban kezdődik, amit nagyon szeretek!
    Nem tetszik, mert: nem akarok spoilerezni, meg már nem is nagyon emlékszem, mi lett a vége (ezek a könyvek nálam nem mindig maradnak meg örök emlékként), de nincs happy end ami fura :D
  5. A szürke ötven árnyalata trilógia E. L. James-től. Igen, olvastam. Nem, nincsenek saját példányaim. Nem, nem nézem meg moziban. Igen, neten meg fogom nézni :D
    Sztori: Twilight felnőtteknek. Az unalmas kis Bella Anastasia összejön a szexi, titokzatos Edwarddal Christiannal. Csak ők nem várnak 3 részt a szexszel, inkább 3 részt megtöltenek vele.
    Tetszik, mert:.............. valamit tud a könyv, ha egyszer elolvastam, de azt nem mondanám, hogy tetszik. Érdekes és az ötlet jó.
    Nem tetszik, mert: túl hosszú, főleg a 3. könyv felesleges. Igen, jé, nem védekezett, terhes lett, gyorsan még írok erről 500 oldalt, kb ilyen indíttatásból lett ebből trilógia.

Nem kellett sokat gondolkodnom, máris öt limonádé tálalva. Sőt, 7, mivel az utolsó 3 részes :D Néha jó ilyet is olvasni. Szerintem nem csak nyáron. Nekem kikapcsolódásként, egyetem utolsó félévében levezetőként nagyon jók. Sokan szidják ezt a "műfajt", de pl. a Szürke50 filmváltozatának sikere is bizonyítja, hogy titokban azért mindenkit érdekel... :)spring-lemonade.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr357175207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dodo. 2015.02.15. 17:35:22

Azok beszélnek a legtöbbet a Szürkéről, akik a legjobban utálják. Érdekes... :)
ÉS! Eléggé felkeltette az érdeklődésemet a London, csak oda. :P

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.02.15. 20:24:15

@dodo.: "Mit fognak azonban MOST mondani azoknak, aki a Szürke 50 árnyalatában azt tapasztalják, hogy a film főhősnője, a vonzó Anastasia (és a vele azonosuló családanyák, titkárnők, MILF-fek és basznivaló egyiptológusok milliárdjai) dalolva írják alá a kellő részletességgel megfogalmazott szerződést arról, hogyan szolgáltatnák ki magukat egy heteroszexuális, keresztény, fehér és ráadául még Férfi minden kényének, kedvének és alantas vágyainak?

Képletesen szólva nem elég, hogy a női nemet egy személyben képviselő Anastasia letérdel az egy személyben a Patriarchizmust megtestesítő keresztény, heteroszexuális, fehér és ráadául Férfi Christian Grey lábai elé, hogy ebben a kényelmes pózban jó alaposan bepucsíthasson neki, hanem még saját kicsi kacsóinak segítségével szélesre is tárja hamvas őszibarackot formázó farpofáit, hogy Ura és Parancsolója minél jobban megtekinthesse a tátongó rést illetve hozzáférhessen az összes létező testütegnyílásához."

huffnagel.blog.hu/2015/02/14/a_szurke_otven_arnyalata_feminizmus_one_billion_rising

Lulma 2015.02.16. 22:33:19

@dodo.: Te ihletted a bejegyzést, amikor romantikus könyvek után érdeklődtél... akkor majd kölcsön is adom, ha szeretnéd :)
süti beállítások módosítása