Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában
2018. december 28. írta: Lulma

Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában

Annyira örülök, hogy év végére egy ilyen kedves könyvet sikerült választanom! Igaz, még valószínűleg lesz egy olvasásom 2018 utolsó napjaiban, de nem hiszem, hogy ennél jobb lesz. Ez egyszerűen jól esett. Egy kellemes, kávé és sütiillatú könyv. Illett az ünnep hangulatához.

A dán hyggéről már korábban írtam. Közel áll hozzám a szemléletmód. Karácsonykor kifejezetten át tudtam érezni az ízét. Nem csak a puha takarókról és gyertyákról beszélek, hanem úgy az egészről. Ezt érezni kell. Persze, ha van a lakásban hozzá pár kuckózós kellék, akkor abból baj nem lehet!

Julie Caplin könyve egyszerű történet, mégis szívesen olvastam. Adott egy lány, Kate, akit megbíznak egy dán sajtóúttal. A hygge lényegét kell megismertetnie és megértetnie öt izgága újságíróval. Megszervezni a programjaikat és eleget tenni a különleges igényeiknek. Luxus körülmények között, mégsem túllépve a cég által biztosított kereteket. Kate szakmaiságát kockáztatva egyre közelebbi kapcsolatba kerül útitársaival. Ahogy megismeri őket, barátságok, talán még szerelmek is szövődnek. Hiába, a boldogság országában nehéz távolságtartónak és következetesnek maradni. Az út pedig kiváló arra, hogy a szereplők rájöjjenek, mit akarnak igazából és kik ők valójában. Válaszokra lelnek magánéleti és szakmai kérdésekben. Közben pedig ínycsiklandozó sán péksüteményeket fogyasztanak és jókat kávéznak.

Talán egyszer-kétszer éreztem olvasás közben, hogy hosszú a könyv. Rövidebben is meg lehetett volna oldani, hiszen maga a cselekmény nem volt bonyolult. Mégis jónak találtam. Kelletek a leírások, a semmiről nem szóló kávézós részek... Ettől még jobban bele tudtam élni magam egy-egy jelenetbe.

Hosszú téli estékre mindenképpen ajánlom a regényt. Jól fog esni. Tipp: készíts be hozzá egy kis karácsonyról maradt bejglit vagy ugorj le olvasás előtt a pékségbe egy fahéjas csigáért. Nem fogod megbánni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr5314518952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása