Mit olvastam karácsonykor?
2016. december 27. írta: Lulma

Mit olvastam karácsonykor?

2016 karácsonya környékén két ünnepi témájú könyvet olvastam el. Egyik a Karácsonyi fény volt Donna VanLiere, a másik pedig az Első hó Debbie Macomber tollából. Az alábbiakban a fülszövegeket és rövid értékeléseimet olvashatjátok a két regényről. Az biztos, hogy mindkettőt tökéletes téli bekuckózáshoz, ünnepre való hangolódáshoz!

Donna VanLiere: Karácsonyi fény

Egy kisvárosban, Grandonban öt nagyon különböző ember együtt fedezi fel a karácsony igazi jelentését.

Jennifer és Ryan, akik mindketten egyedülálló szülők, saját veszteségeikkel és fájdalmaikkal küszködnek. Miközben próbálnak előrelépni a jelenben, még mindig a múlt emlékei, örömei és bánatai kötik gúzsba őket. A tizenhat éves Kaylee olyan döntést kénytelen hozni, amelynek következményei az egész családjára kihatnak. Stephen és Lily boldog házasok, akik családalapítást terveznek, ám váratlan akadályba ütköznek.

Mindannyian saját harcaikat vívják, miközben életük útja egy merőben szokatlan templomi pásztorjáték során közös csomópontba fut. A próbák során nemcsak karácsonyi dalokat tanulnak, hanem megtanulják, hogy mindig van remény, ha elég erősek, bátrak, és képesek szeretni.

A New York Times sikerlistás írónője szívmelengető, tanulságos történetet mesél el nekünk a szeretet és a hit erejéről, hogy megmutassa, a lehetőségek ott rejtőznek körülöttünk, csak rájuk kell találnunk.

Cukiság! Amolyan Igazából szerelem-szerű sztori. Négy szál, amelyek valahogy mind egymásba illenek, összefonódnak. Karácsonyi hangulat, szeretet, barátság, szerelem, pásztorjáték, készülődés az ünnepre… Az egyedüli, amit talán kifogásolnék, az a túl egyszerűség és rövidség. Már a huszadik oldalon világos volt, hogy a két egyedülálló története, illetve a babára vágyó pár és az állapotos lány valahogy majd kiegészítik egymást. Jó lett volna egy kis csavar. Na, de amúgy tök jó volt, csak nyavalygok, hogy rövid volt. :) Örülök, hogy pont kirakták a könyvtárba a karácsonyi könyvek közé.

Debbie Macomber: Első hó

Ashley ​​Davison, a mindig vidám egyetemista lány eredetileg úgy tervezte, nem utazik haza karácsonyra, egy váratlan kényszerszabadság miatt azonban lehetősége adódik arra, hogy egyedülálló édesanyjával töltse az ünnepeket Seattle-ben. Dashiell Sutherland, az egykori katona is ugyanoda tart egy állásinterjú miatt. Csak a repülőtéren szembesülnek azzal, hogy a karácsony előtti utolsó járatra elfogytak a jegyek, és már az autókölcsönzőnél is csak egyetlen kocsi maradt szabadon. Bár elsőre kifejezetten ellenszenvesnek találják egymást, a kényszer szülte helyzetben vonakodva mégis úgy döntenek, hogy együtt kelnek útra.

Néhány percnyi kínos csend után azonban megtörik köztük a jég: nemcsak az derül ki, hogy sok közös van bennük, hanem meglepődve veszik észre, hogy lassan, de biztosan vonzódni kezdenek egymáshoz. Az úton kalandos események sora hátráltatja őket – lehet, hogy nem érnek oda időben Seattle-be, de még az is megtörténhet, hogy a legszebb karácsonyi ajándékkal lepi meg őket az élet.

December 24-e délutánra tök jó volt. Kellemes, kikapcsoló olvasmány, hamar a végére értem. Két idegen egymásra találását mutatja be egy kalandos közös úton. Benzinkutak, útszéli  hotelszobák, kiskutya örökbefogadása, viccelődés, flörtölés, beszélgetés, didergés a téli hidegben... Nagyon élveztem. Talán az FBI szál volt fura, kicsit erőltetettnek éreztem, de ezen kívül rendben volt a könyv. Végül is a Karácsonyi fény jobban tetszett, de összességében mindkettőt ajánlom télre.

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr512076673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása