Maureen Lee: Búcsú Liverpooltól
2016. szeptember 14. írta: Lulma

Maureen Lee: Búcsú Liverpooltól

Ismét egy olyan regénybe futottam bele, amitől többet kaptam, mint vártam. Szeretem az ilyen kellemes csalódásokat!

Fülszöveg: "Annemarie és nővére, Mollie egy fagyos téli éjszakán bőröndökkel felpakolva kisurrannak apjuk házából, hogy Amerikába emigráljanak. A félárva lányok évek óta rettegnek durva és erőszakos apjuktól, ezért határozzák el, hogy nagynénjükhöz menekülnek. Kalandos úton eljutnak a liverpooli kikötőig, ahol a szabadságot jelentő óceánjáró várja őket, de a sors kegyetlensége folytán csak egyikük jut el az új hazába, a másik kénytelen Angliában maradni… Két lány, két testvér, két haza; lélegzetelállító kalandok, rosszakarók és örök barátok, fordulatos nyomozás és kamasz szerelem a második világháború idején.

A liverpooli születésű Maureen Lee közel húsz regényével a világ számos országában bestseller szerzőnek számít. Részben önéletrajzi, de mindenképpen őszinte írásaiban igaz érzelmek vezette, otthonkereső és boldogságra vágyó nők elevenednek meg, akikért szívesen végigizguljuk a történetet."

A fülszöveg nem győzött meg teljesen és utólag úgy gondolom, másképp is meg lehetett volna fogalmazni. Számomra azt sugallja, hogy a lányok, amikor elszakadnak egymástól, kalandokba keverednek és a maguk kamasz módján majd valahogy megoldják a helyzetet, miközben a szerelem is az útjukba akad. Azt gondoltam, legfeljebb egy-két évet ölel fel a cselekmény. Ehhez képest mondhatni egy családregényről van szó. Az, hogy a testvérek közül az egyik Angliában marad, a másik pedig Amerikába utazik, az egész életükre kiterjedő eseményeket indít el. Mollie már rögtön Liverpoolban megismerkedik egy fiatalemberrel, akihez feleségül is megy, majd néhány oldallal később egy hatalmas időbeli ugrás következik és epizódokat kapunk Mollie és Tom családi életéből: gyerekeik születnek, próbálnak megélni valahogy... Annamarie pedig nem kerül elő. Egy new yorki család fogadja be őt és ő is anya lesz, később pedig világhírű táncosnő.

574 oldalon át pillanthatunk bele a testvérek életébe. Születések, halálozások, új barátságok, szerelmek, családi viszályok, minden, amivel az életünk során találkozunk.

Sodró, lendületes olvasmány. Nem tartalmaz hatalmas akciókat, fordulatokat, de mégis igalomban tart, hiszen életszerű. Az tetszett benne, hogy olyan dolgokat ír le Maureen Lee, amik bárkivel megtörténhetnek. A hétköznapok egyszerűsége jelenik meg a könyvben, mégis érdekes és olvastatja magát. Alig bírtam letenni, sokszor éjszakába nyúlóan olvastam... Csak még egy oldalt, vajon hogy boldogul Mollie, Annamarie kit fog választani, a gyerekekkel mi fog történni, vajon a két testvér találkozik még valaha? Minden egyes szál lekötött és a végén szerencsére jól el is varrta őket az írónő.

Azoknak ajánlom, akik szeretnek egyszerre több szálon futó regényeket olvasni és nem riadnak vissza az érzelmektől.

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr9111705921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása