Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig
2016. május 08. írta: Lulma

Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig

A Flat-Out Love az egyik új kedvencem lett. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen jó kis történet.

Adott egy egyetemista lány, Julie, aki megérkezik Bostonba, ám kiderül, hogy az albérlet, amit kinézett magának, valójában nem is létezik. Last minute megoldásként egy ismerős családnál húzza meg magát. Akad is éppen egy üres szoba, mert a legidősebb fiú, Finn világkörüli úton van. Otthon már csak a szintén egyetemista Matt, illetve a kissé különc kishúga, Celeste él a szülőkkel. Már kezdettől fogva valami nem stimmel az amúgy szeretetteljes családdal. Julie számára nyilvánvaló, hogy valami titok lapul a háttérben. Celeste különböző szokásaira csak egy elnéző mosollyal reagálnak, Julie kérdéseit kikerülik. Na, de mik is ezek a szokások? Nos, a titokzatos Finn, aki elvileg elutazott, valamilyen formában mégis mindig jelen van a családi vacsorákon. Celeste kartonból elkészítette bátyja mását. Fotó Finn a kislány legjobb barátja. Őrzi az álmát és néha még az iskolába is elkíséri. A lány teljesen introvertált, kortársai felé nem közeledik. Julie elhatározza, hogy kedves, nyitott személyiségével megváltoztatja az otthoni feszült légkört és megpróbál hatni Celeste-re is. Természetesen a családi titkot is ki szeretné deríteni.

Persze, ha már Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig a könyv címe, a szerelmi szál sem maradhat ki. Julie először beleveti magát az egyetemi életbe. Új haverokat szerez és randikra jár. Közben viszont egyre inkább beleszeret Finnbe, akivel esténként chatel. Bár élőben még sosem látta a fiút, úgy érzi, mély kötelék van kettejük között.

Eközben Matt… Igazából a legtöbb értékelésben mindenki Mattról ömleng, pedig ő nagyon sokáig nincs is a képben. Legalábbis én nem értettem, hogy kerül ő a főszerepbe. Nem is szeretném lelőni a poént, de tényleg meghatározó karakter! Fantasztikus testvér és számomra nagyon szimpatikus emberileg.

Bár szeretek spoilerezni, ez esetben nem fogok, mert ez tényleg az a történet, ami úgy üt, ha elejétől a végéig elolvassa valaki. Csak annyit szőnék bele a mondandómba, hogy gyönyörűen vezeti le a gyász feldolgozását. Pszichológiai szempontból is érdekes esettanulmány ez a család. Julie karaktere példaértékű, az életben szívesen barátkoznék vele. Jó, ha van egy ilyen típusú személyiség az ember mellett. Átsegít a problémákon és rámutat, hogy együtt mindenre könnyebb megoldást találni és sikeresebb a talpra állás, mint magunkba fordulva.

Valahol, talán molyon olvastam, hogy a Flat-Out Love-ban mindenki megtalálja azt a részt, amit magának érez és elgondolkodtatja. Egyetértek ezzel a meglátással és én is ajánlom mindenkinek a regényt.

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr858696650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása