Egy pohár bor mellé…
2015. május 19. írta: Lulma

Egy pohár bor mellé…

Államvizsga két hét múlva. Szakkönyvekből nincs hiány, olvasok-olvasok-tanulok éjjel-nappal. Lazításképp pedig, két kevésbé kiemelkedő, ehhez a nyárias, langyos szellős időhöz passzoló könyvet választottam.  Egy pohár roséval elmegy mind a kettő.

 

 Kristen Harnisch: A borász lánya

19. század, francia borvidék, szőlőszüret… kellemes, ugye? Sara is így látja. Gondtalan életet él egy tehetős borász család legkisebb gyermekeként. Fiúgyermek híján az apja benne látja az örökösét, apránként beavatja a szőlész-borász szakma rejtelmeibe. Sara nővére, Lydia azonban tipikus úrilány: férjhez megy egy gazdag kereskedőhöz és naivan, szerelemtől elvakulva nem veszi észre, hogy a kedves férj milyen pénzsóvár, ráadásul erőszakos természetű. Sara azonban már a kezdetektől fogva gyanakszik… Egy gyilkosságnak kell történnie ahhoz, hogy a lányok életében változás álljon be. Amerikába menekülnek, és egy zárdában találnak menedéket. Sara egy időre feladja a borászkodásról szóló álmait. Eközben a meggyilkolt férj (elfelejtettem a nevét :D ) öccse, Philippe hajtóvadászatot indít a nővérek után, hogy megbosszulja bátyja halálát… Később Kaliforniában hozza össze a sors Sarával, és – mivel ez egy romantikus regény – egymásba szeretnek. Vajon képes lesz-e megbocsátani Philippe és beismerni, bátyja nem érdemel sajnálatot?

Melissa Moretti: Nászéjszaka nappal

Elvileg ez a „nő” már vagy 60 ilyen kis rimiromi könyvet írt, úgyhogy pont olyan, amire számít az ember, pár száz forintért nem is kell többet várni. Az idézőjel oka: Valójában férfi az író, Nemere István. Valahol egy kommentben azt olvastam, hogy érződik a papastílus :D És tényleg… Nincs annyira kidolgozva a női karakter, nem olyan hihető, mintha egy nő írta volna. Túlságosan problémamegoldó és sikeres. Szép, hogy férfiként így látja a nőket, de azért a való életben például egy vetélés, munkahely, pasi és lakás elvesztése egy nap alatt egy icipicit megrázóbb, mint ahogy az a Nászéjszaka nappalban történik… Mást nem olvastam tőle, nem is akarok. Ehhez inkább két pohár rozét vagy egy pohár pezsgőt javasolok.

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr1007473952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása