Totally Should Have Book Tag
2016. április 17. írta: Lulma

Totally Should Have Book Tag


A book tagek kitöltésénél általában arra a megállapításra jutok, hogy szinte mindegyik kérdésre jó válasz a Harry Potter. Valahogy meg tudom magyarázni, hogy jó legyen! Ezért most direkt próbálok úgy válaszolgatni, hogy ettől, az amúgy a világ legzseniálisabb könyvsorozatától eltekintek. A mai book tag kitöltésére Wolfy invitált meg. A meghívást ezúton is köszönöm, íme, a válaszaim:

  1. Bárcsak kapott volna folytatást!

Nagyon kevés sorozatot olvasok, jobban szeretem a „szóló” könyveket. Nagy kedvencem Szabó Magda Abigélje, aminek a végén minden alkalommal elkezdek gondolkodni, hogy hogyan is folytatódna, mi lesz Ginával, Kőniggel és a többiekkel. Bár így is fantasztikus regény, szívesen olvastam volna a folytatását, legalább epilógusként. Például Janikovszky Éva Szalmaláng c. könyvének végén van egy ilyen, hogy mi lesz a szereplőkkel felnőtt korukban, ami szerintem nagyon érdekes.

  1. Bárcsak lenne egy spin-off sorozata!

A Szent Johanna Gimi Cortez szemszögéből… érdekelne, mit látott Reniben. egyáltalán, lát benne bárki bármit?

  1. Bárcsak több könyvet írna!

Majdnem beírtam, hogy Rowling a HP világról, de erős leszek. Stefan Spjutot mondom, akitől a Stallot imádtam, és ha jól tudom, eddig ez az egyetlen regénye. Jöhet a következő!

  1. Bárcsak ne vele jött volna össze!

Az Éhezők Viadalában én inkább Gale párti voltam, Peeta nem volt szimpatikus.

  1. Bárcsak máshogy ért volna véget!

Erre Wolfy Darren Shan vámpíros sorozatát írta, amivel egyetértek. Ezen kívül nemrég pont Jane Shemilt: Lányom c. könyvénél éreztem úgy, hogy nem volt jó a befejezés.

  1. Bárcsak film készülne belőle!

Pont olyanok jutottak szembe, amiből már szerencsére készült film vagy épp most készül. (A könyvtolvaj, A dán lány, Inferno, Legendás lények…) Amúgy bármit szívesen megnéznék, amit olvastam, bár nem mindig jók a feldolgozások. Josh Malermantól a Madarak a dobozban például érdekelne.

  1. Bárcsak sorozat készülne belőle!

Nincs ilyen vágyam, de persze, ha valami olyanból lenne sorozat, amit szeretek, akkor nézném. Ja, mondjuk Leiner Laurától a Bábelt el tudnám képzelni egy néhány részes nyári minisorozatként!

  1. Bárcsak egy szemszögből írták volna!

Néha már azt kívánom, bárcsak George R. R. Martin egy szemszögből írná A tűz és jég dala sorozatot. Talán akkor hamarabb elkészülne vele.

  1. Bárcsak megváltoztatnák a borítóját!

Most fog megjelenni a Fumaxtól Az Égett-hegyi Könyvtár. Lehet, hogy majd olvasás közben értelmet nyer a borítója, de első látásra nagyon nem tetszik.

  1. Bárcsak megtartották volna az eredeti borítót!

Sok Szabó Magda könyvnél érzem úgy, hogy egy komoly, értékes műnek az újabb kiadásai úgy néznek ki, mint ha fodros szoknyás, szalagos kislányoknak készültek volna.

  1. Bárcsak ne is folytatódott volna!

Aminek már az első részét utáltam, azt úgyse olvasom tovább, így mindegy, hogy van-e folytatása, vagy nem. Például legutóbb Meg Cabot Hívószám sorozatával volt egy nagyon rövid elsőrészes kapcsolatom.

  1. Hívj ki valakit!

Bárki kitöltheti a taget, akinek van kedve hozzá. :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr988634370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Ann 2016.04.18. 21:05:45

Szabó Magda írt a könyv végén a főszereplők sorsáról, ha jól emlékszem, de az nem volt túl sok. Egy Abigél folytatást én is szívesen olvasnék :)

Lulma 2016.04.20. 17:37:03

@Anna Ann: Írt, de az nagyon kevés. Épp csak egy-két szó a főbb karakterekről. Most már a képzeletünkre van bízva a többi.
süti beállítások módosítása