Lost könyv
2015. április 19. írta: Lulma

Lost könyv

Igen, van ilyen. Kettő is. Cathy Hapka gondolt egyet, és elkezdett a Lost – Eltűntek sorozat alapján egy könyvsorozatot. Eddig két része jelent meg, a Veszélyeztetett fajok és a Rejtélyes személyiség. Aki nézte a sorozatot, és szerette, annak ajánlom. Teljesen visszaidézi a sziget hangulatát. Felbukkannak az ismert szereplők: Jack, Kate, Hurley, Sawyer,Boone… Mindkét könyv a repülőgép  lezuhanásának pillanatával kezdődik. Onnantól egy-egy, a filmsorozatban nem létező karakter történetével ismerkedhetünk meg. Kissé sablonos: a szigeten szembe kell nézniük az őket kísért múlttal. A Veszélyeztetett fajokban Faith, a herpetológus lány, a Rejtélyes személyiségben pedig Dexter, a pszichológia szakos srác a főszereplő.

Faith belekeveredik egy bűnténybe, az utolsó pillanatban ismeri fel, hogy barátja végig hazudott neki, csak kígyókkal kapcsolatos tudását akarta felhasználni kígyóméreg szerzéséhez. A szigeten később jól jönnek biológiai ismeretei. Szép lassan megnyugszik és képes lesz a beilleszkedésre.

Dexter kettős életet él. Otthon szegénységben nevelkedik anyjával és nagynénjével, ám mikor bekerül az egyetemre, ott felveszi „Szuper-Dexter” személyiséget, hazudik családi hátteréről, így szerez barátokat és életében először egy barátnőt. Persze lebukik, ezért menekül Ausztráliából, amikor lezuhan a gép. A szigeten szembe kell néznie a másik énjével.

Nekem tetszenek ezek a kis könyvek. Szerettem ezt a sorozatot, amíg nem lett túl bonyolult és értelmetlen. Mondjuk úgy az első három-négy évadig tök jó volt. A sziget tényleg az újrakezdést szimbolizálta valamilyen szinten, ezért a hozzá kapcsolódó könyvsorozat is jól hozza ezt a hangulatot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr657380342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása