Lulma könyves blogja

"Sleep is good and books are better."

2017. nov 19.

Szabó Magda: Születésnap

írta: Lulma
Szabó Magda: Születésnap

Egyik este hirtelen karácsonyi hangulatom támadt. Illatgyertyát gyújtottam, beraktam egy karácsonyi lejátszási listát és lekaptam a polcról a Születésnapot. Ez a könyv mindig is jól hozta számomra az ünnepi érzést, varázst. Most is jól esett a lelkemnek. Tizenévesen már számtalanszor olvastam, de felnőttként is ugyanúgy élveztem minden sorát.

Mennyi mindent vár Illés Bori attól a májusi vasárnaptól, amelyen betölti tizennegyedik évét! Úgy érzi, ez a nap határkő lesz életében, ettől a naptól fogva nagylánynak tekintheti magát, s nagylánynak tekintik a felnőttek is. De a várva várt tizennegyedik születésnap csak csalódást, keserűséget tartogat Bori számára. Az igazi születésnap, amely véget vet a gyermekkornak, nem esik egybe ...

Tovább Szólj hozzá

kedvenc

2017. nov 15.

Szurovecz Kitti: A sokszívű

írta: Lulma
Szurovecz Kitti: A sokszívű

Pár hete a Könyvutca blog játékot hirdetett. A nyeremény Szurovecz Kitti könyve és még néhány apróság volt. Köztük egy horgolt kisbagoly. Nekem igazából ő keltette fel a figyelmemet reggel a metrón és gyorsan jelentkeztem is a játékra. Aztán meg is feledkeztem róla. A könyv párszor szembejött velem itt-ott és képzeletben fel is írtam a várólistámra. Aztán egyik este jelzett a facebook, hogy hahó, te nyerted meg a játékot, tiéd a bagoly meg a többi. Na, a párom csak nézte az örömtáncomat! Emailek váltása következett és a következő héten már ki is vehettem a Foxpost automatából a szakszerűen bekötött csomagot. Amit aztán negyedórás tépkedés és vagdosás után sikerült kinyitnom. A tartalma lenyűgöző volt, mutatom is:

22539801_890672367775504_2891767894791656341_n.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

kedvenc kaland romantikus

2017. nov 02.

Papp Diána: Bodza Bisztró

írta: Lulma
Papp Diána: Bodza Bisztró

Életem második Papp Diána könyve. Nagyon tetszett! Két napig folyamatosan az útitársam volt a buszon, metrón, munkahelyen. Élveztem Petra kalandjait és időnként jókat mosolyogtam a vidéki élet szépségein.

A húszéves budapesti fiatalok bulikkal teli életét élő harmincas ügyfélszolgálati csoportvezető, Kulcsár Petra váratlanul egy kis bükki faluban találja magát: egy lerobbant éttermet örökölt rég nem látott apjától. A lány szíve szerint túladna rajta, de miközben ügyeket intézni jár a faluba, megismerkedik az apja szívéhez közel álló emberekkel, akikkel hamarosan barátságot köt; és nem csak az elvesztett édesapjáról alkotott kép tisztul benne, de a fontossági sorrend is helyreáll az életében. Az eleinte sokkoló helyzet ...

Tovább Szólj hozzá

romantikus szórakoztató

2017. okt 31.

Októberi összegzés

írta: Lulma
Októberi összegzés

Az október nálam sok kuckózással, filmezéssel, tervezgetéssel, tanulással és egy könyves nyereménnyel telt.Nem sokat olvastam, viszont végre jutott időm arra, hogy meghosszabbítsam az olvasójegyemet a könyvtárba és körülnézzek a Libriben is, az újdonságok terén. Még nyáron kaptam két könyvutalványt is és az egyiket már tudom is, mire fogom beváltani. Sajnos, még nem jelent meg a kiszemelt könyv, remélem hamarosan már nálunk is kapható lesz,

A hónap végén a Könyvutcás lányok nyereményjátékán nekem kedvezett a szerencse és egy hihetetlen aranyos kis csomagot kaptam tőlük. Erről pár nap múlva hozom a részleteket. A könyvet imádtam, a hónap kedvence lett nálam.

Amúgy ezt e három könyvet olvastam el októberben:

Kirsten ...

Tovább Szólj hozzá

összegzés

2017. okt 23.

Őszi kedvencek

írta: Lulma
Őszi kedvencek

Keresgéltem valamilyen őszi taget, de már olyan sokféle book taget kitöltöttem, hogy végül úgy döntöttem, saját magam válogatok össze néhány őszi kedvencet. Bár az október már igazi kuckózós időszak, nekem mostanában inkább összebújós-filmezős, mint olvasós estéim vannak. Azért csempészek majd némi könyves tartalmat is a mai posztba.

Kedvenc őszi színem:
Bordó és árnyalatai. Akár a leveleken, akár öltözködésben, akár sminkben is.

Kedvenc őszi illataim:
Gyertyák illata, gőzölgő sütőtökleves, esőillat, reggelente a pékség hívogató meleg illata.

Kedvenc őszi ételem és italom:
Sütőtök krémleves, száraz vörösbor.

Kedvenc őszi ruhadarabom:
Bokacsizma. Bordó az is. :)

Kedvenc napszakom:
Azok a jó kis ...

Tovább Szólj hozzá

lista ősz

2017. okt 19.

Kirsten Lobe: Párizsi macskajaj

írta: Lulma
Kirsten Lobe: Párizsi macskajaj

Újabb végtelenül kedves, lélekmelengető könyvecske. Bár a főszereplő engem kifejezetten idegesített és sok szempontból nem tudtam vele azonosulni, de maga a történet és a vele megesett kalandok olvasmányosak voltak.

Sikeres New York-i divatguru, aki szívtipró pasijával egy háromszintes tetőtéri lakásban éli a felső tízezer pazar életét. A szíve mégis üres még ha a szekrény roskadozik is a Gucci táskák súlya alatt hiányzik a mindent elsöprő szerelem. Egy napon búcsút mond eddigi életének, hogy valóra váltsa gyermekkori vágyát, és Puccini nevű macskájával, no meg a piperekészletével elköltözik Párizsba. A fény városában keresi azt a sármos franciát, aki gyermekei leendő apja lehetne, de minduntalan zsákutcába fut: ...

Tovább Szólj hozzá

romantikus szórakoztató Párizs

2017. sze 30.

Szeptemberi összegzés

írta: Lulma
Szeptemberi összegzés

Még csak most kezdődött el a szeptember, de holnaptól már az ősz második hónapjába lépünk. Fel sem ocsúdtam és már mindenhol sárgulnak a falevelek, egyre csípősebbek a reggelek, időnként az esernyő is előkerül. Ez viszont azt jelenti, hogy kezdődik az igazi kuckózós időszak, amit imádok! Meleg krémlevesek, forrócsoki, illatgyertyák, hajrá ősz!

Szeptemberben három könyvet sikerült elolvasnom. Mutatom is, miket:

Mireille Guliliano: A francia nők karriert csinálnak - Kedves volt számomra ez a könyv, csupa jót írtam róla. Örülök, hogy a polcomon landolt.

Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban - Tüzes, táncos és egyben misztikus történet. Szerettem.

James F. Twyman: Szeretet, Isten és a francia konyhaművészet: ...

Tovább Szólj hozzá

2017. sze 26.

Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban

írta: Lulma
Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban

Lassan már össze sem tudom számolni, hány Párizsban játszódó regényt olvastam. Megfognak az ilyen jellegű könyvek és általában nem okoznak csalódást... Épp ellenkezőleg! Belinda Alexandra neve számomra eddig ismeretlen volt, de biztos vagyok benne, hogy fogok még találkozni a szerző nevével a továbbiakban. A Flamenco Párizsban c. kötettel új kedvencet avattam.

Lenyűgöző ​családregény szeretetről, becsületről, árulásról.

Paloma édesanyja valaha a párizsi opera balett-táncosa volt, ám ő hiába szenteli életét a táncnak, nem veszik fel a balettkarba. Egy napon azonban titokzatos spanyol kísértet látogatja meg, hogy átadjon neki egy pár arany fülbevalót. 
A lány fejében egymást kergetik a kérdések: Mit akar tőle a szellem? A ...

Tovább Szólj hozzá

kedvenc Párizs

2017. sze 19.

Életrevalók

írta: Lulma
Életrevalók

Rendhagyó bejegyzés következik - régi fájlok között kutakodva leltem rá egy főiskolai elemzésemre. Ha jól emlékszem, valamilyen tanácsadással kapcsolatos órán volt feladat az Életrevalókat megnézni és véleményt alkotni róla. Azóta is az egyik kedvencem - bár a könyvet sajnos még mindig nem olvastam. Talán az, hogy megosztom itt ez a jó pár éves írást, motiválni fog ebben. A filmet természetesen csak ajánlani tudom, zseniálisnak tartom!

Sokan mondták már, hogy nézzem meg ezt a filmet. Végre ez a feladat volt a végső motiváció, szombat este le is ültem a laptopom elé. Nem bántam meg. Új kedvenc filmem lett…

A film egy igaz történet, Philippe Pozzo di Borgo A második nekifutás című önéletrajzi regénye alapján készült ...

Tovább Szólj hozzá

film kedvenc

2017. sze 12.

Mireille Guiliano: A francia nők karriert csinálnak

írta: Lulma
Mireille Guiliano: A francia nők karriert csinálnak

Anno egy háromszáz forintos könyves ládában bukkantam rá A francia nők nem híznak c. kötetre, amit imádtam. Az idei könyvhéten amint megláttam, azonnal lecsaptam az írónő sorozatának egy másik részére, A francia nők karriert csinálnak c. példányra. Azt kell mondanom, jól tettem!

A ​francia nők nem híznak és a Francia nők télen-nyáron szerzőjének új könyve remek és sajátos iránytű az üzleti élet útvesztőihez. Ezt forgatva kiderül, hogyan érezzük jól magunkat nőként is, miközben legtökéletesebb formánkat hozzuk a munkahelyen és a magánéletben egyaránt. 
Mikor Mireille Guiliano a jó nevű Veuve Clicquot pezsgőüzem felsővezetésébe került és a cég szóvivője lett, „a francia nők filozófiáját és stílusát” ...

Tovább Szólj hozzá

életvezetés Párizs Athenaeum