2017-es visszatekintés
2017. december 29. írta: Lulma

2017-es visszatekintés

A 2017-es évet 51 könyvvel zárom - az ötvenkettediket nem hiszem, hogy idén már befejezném, az majd a következő év elsője lesz. Pedig jó kis történet az is, Helena Marten-től A kávé illata. Na, de 51-nél megállok most. Ami a tavalyi 76-hoz képest (te jó ég, hogy bírtam annyit...) szerényebb, de szerintem így is szép eredmény.

Ez az év jó volt számomra. Kellemes visszaemlékezni rá. Döcögősen indult - új munkahellyel, majd egy szakítással - de aztán egyre változatosabb lett. Belevágtam néhány új dologba. Végül egy új kapcsolat és így az év utolsó napjaira összeköltözés kerekedett ki a történetből. Emellett az új munkahelyemen már lassan régi, megbízható tagnak számítok, ami szintén nem rossz. Ha mindegy gördülékenyen megy, két hét múlva egy új szakmát is a magaménak mondhatok, ugyanis egy pár hónapos tanfolyamot is elvégeztem az év második felében. Határaimat feszegettem, de ez így van jól. Ezzel lesz teljes az ember, nem? Kellenek a kihívások.

Emellett továbbra is az olvasás az, ami leköt, megnyugtat, pihentet, flow élményt ad. És még az írás is. Csinálom, amíg élvezetet ad. Hol többet, hol kevesebbet ülök a laptop elé.Igyekszem majd 2018-ban is tartani legalább ezt a szintet... És persze várom az élet újabb fejezeteit.

A decemberi összegzést átugrom. Különben a hónap egyszerre volt zsúfolt és békés. Sok teendő és program vett körül, de mindegyik szépen lezajlott. Jólesően gondolok vissza mind a munkahelyi élményekre, mind a különböző karácsonyozásokra, bulikra, az összeköltözés körüli káoszra - most pedig szuper érzés leülni kicsit és átgondolni, mi történt az elmúlt hónapokban, illetve izgatottan várom, mit fog hozni az újév.

A 2017-es 51 olvasmányom közül nem keveset mondtam olvasás után kedvencemnek, de most, hogy visszanézem a listát, ötöt emelnék ki, ami úgy kikacsint és akár több hónap távlatából is azt mondom, betenném az idei öt legjobb könyv közé.Mutatom, mik ezek:

Graeme Simsion: Rosie update - Már megvettem a szerző legújabb kötetét is, mert nagyon bejön a stílusa. A Rosie sztori elég jópofa történet, megéri elolvasni.

Herczeg Ágnes-Pánczél Andrea:  Borról neked - Szeretem a jó bort és nem csak fogyasztani, hanem valamilyen szinten ismerni is szeretném. A szerzőpáros írása közvetlen stílusban mutatja be a borászat, borkóstolás alapjait. Szerintem hasznos, nekem legalábbis az volt nyári bortúra alkalmával.

Bill Burnett-David J. Evans: Tervezd meg az életed - Bár száraz és nem feltétlenül ezt az önfejlesztő könyvet mondanám elsőként, ha valaki ilyen ajánlást kérne, de mindenképp erős a maga műfajában. Karrier szempontjából mondhatni kihagyhatatlan.

Szurovecz Kitti: A sokszívű - Kicsit talán kilóg a sorból, de mégis ez az a regény, ami az utóbbi időben nagyon emlékezetes volt számomra. Egyszerre volt szórakoztató, de akár azt is mondhatom, hogy segít a magunkra találásban is. Több szempontból is érdekes könyvről van szó. Nálam biztos újraolvasós lesz.

Louisa Thomsen Brits: Hygge - Talán az abszolút kedvencem idén. A pihenés, elengedés, béke, kikapcsolódás művészete.

Ezek voltak számomra 2017 legjei. Meg amúgy az összes, de úgy éreztem, valamit választanom kell, mégiscsak hosszadalmas lenne mind az ötvenegy könyvcímet felsorolni.

Remélem, szép volt az évetek. Találkozunk 2018-ban is. Addig is csodás szilvesztert és BÚÉK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lulmakonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr5313533027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása